The final inspection following the defects liability period has recently been completed for this wonderful Barn Conversion in Appersett, Hawes.  The original barn was attached to the main dwelling and used as a domestic workshop and storage with a Pit used for vehicle repairs.  Part of the works were to suitably fill in the pit while providing adequate surface water drainage within it to reduce the amount of water retained in the pit due to the high water table and surface water run off from the surrounding agricultural fields.  The brief from the client was to convert the barn for domestic use for additional living space for the existing dwelling. While having to keep certain features of the existing to satisfy planning (i.e. External Steel Beam support for the original large Barn doors and internal King Post Trusses), the new space provides a large Lounge with Log burning stove, an additional double bedroom with en-suite and a mezzanine floor area to be used as a Study.  The use of natural oak for the staircase, balustrade, skirtings and architraves provides a wonderful finish contrasting with the original traditional King Post Trusses and the new black stove and flue. We have been involved with the Planning, Building Regulations, Tender and Project Management throughout the project. The Main Contractor was WB Construction Ltd of Darlington.
  • Barn Conversion Completed
  • Barn Conversion Completed
  • Barn Conversion Completed
Registered Office: 113 Stanhope Road South, Darlington, Co Durham, DL3 7SF 
Wardman Brown is a trading name of Wardmans Architectural Services Ltd Site by Purple Creative Studio | Copyright 2018 by Wardman Brown